Tartalomjegyzék www.alphaville.hu
Hungarian Alphaville forum
 
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Vegyes
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Albumok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Soulman



Csatlakozott: 2006.08.01. Kedd 16:26
Hozzászólások: 6
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: Szer. Szept. 29, 2010 1:57 pm    Hozzászólás témája: I die 4 u 2day promo CD a web-en? Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Az alábbi két címet találtam a minap, pedig csak a google-n kerestem, van-e valami hír itt kis hazánkban az új kislemezről és az albumról.
http://www.active-beats.hu/index.php/alphaville-i-die-for-you-today-incl-tocadisco-mixes/
és
http://www.soproni-depeche-mode-club.eoldal.hu/cikkek/zene-letoltes/alphaville---i-die-for-you-today-_promo-cdm_-_2010_

Mit gondoltok erről? Igaz lehet, hogy kiszivárgott a rádióknak elküldött anyag?
Nekem vegyes érzéseim vannak a mix-ekkel kapcsolatban.

Üdv,
Soulman
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
TomHuan



Csatlakozott: 2008.04.07. Hétfő 13:41
Hozzászólások: 14
Tartózkodási hely: Budapest & Pápa

HozzászólásElküldve: Pént. Nov. 26, 2010 9:52 am    Hozzászólás témája: Catching Rays On Giant (Deluxe Edition) lemezkritika Hozzászólás az előzmény idézésével

Alphaville - Catching Rays On Giant (Deluxe Edition) lemezkritika
(…de ez csak egy ember véleménye…)

01 Alphaville - Song For No One

A leg-slágergyanúsabb dal az albumon. Könnyen megehető bárki számára.
A fütty már be is lett állítva csengőhangnak a telefonomon. 2:07 - 2:37 a kis betét nagyon jól sikerült. Igazi Alphaville hangulat, nagyon drukkolok, hogy sikeres legyen a szám! Nálam már az. Nem véletlen ő az első az albumon.

* * *

02 Alphaville - I Die For You Today

Ez is slágergyanús, de ez picit erőltetettebb. Maxi is készült róla 5 feldolgozással, ráadásul remixverseny is indult, amit már elkezdtem a saját feldolgozásomban, csak valahogy nem tudok mit hozzárakni már, túl sajátságos a fődallam és az ének, nem igen fér bele már más új. (Blank & Jones sem tudott vele igazán mit kezdeni a maxi albumon.)
Ezt nyomják a legjobban, de nem ez a szám a 2010-es Alphaville visszatérés fő erőssége.

* * *

03 Alphaville - End Of The World

Vadabb zene, mondjuk a világ végét máshogy nem is lehet elénekelni. Ez a szám azért jó az album elején, mert kizökkent a ”happy” érzésből, és visszalök a realitások világába a két vidámabb zene után. Nem rossz muzsika összességében, de nem is túlságosan kiemelkedő.

* * *

04 Alphaville - The Things I Didn't Do

Kedves dal, populáris és nagyon jó benne a női ének! Megint, mint minden dalban sikerült valami kis meglepetést becsempészni Marian-nak.
Szó sincs az egy kaptafáról Alphaville esetében, mint sok más előadónál. Én ezért szeretem őket.

* * *

05 Alphaville - Heaven On Earth (The Things We’ve Got To Do)

Egy lassú szám végre. Mennyország a Földön. Refrén szintén patetikus. Én még ebbe is tettem volna egy női kórust a végére, ahogy ismételgetik a refrént, és úgy lett volna vége is, de ez csak magánvélemény. Így is tökéletes.

* * *

06 Alphaville - The Deep

Nekem ez tetszik a legkevésbé eddig az albumon. Vontatottnak érzem. 3 perc környékén elkezd ugyan fokozódni, de visszazuhan a "mélységbe" azaz a deep-be. Talán ha értenék angolul és a szöveget is értelmezném, akkor más lenne a véleményem. Egyébként lehet pont a szöveggel együtt lenne átütő erejü.

* * *

07 Alphaville - Call Me

Szerintem ez jól sikerült. Könnyen bevehető. Dallamos és ritmusos. A Demo verziónál sokkal jobb lett (Track 14). Jó a refrén és a kezdődallam, valamint a három (vagy négy) basszushang, ami pl. az elején is hallható a 13. másodpercnél. Meg merem kockáztatni, hogy jobb lett mint az "I Die For You Today".

* * *

08 Alphaville - Gravitation Breakdown

Újra kizökkenünk az álomvilágból. ...és ez így jó. Az élet nem habos torta. Egy kis vadság következik, keresztül a tűzön "into the Fire" és egyéb vadságok. Tetszik, mert megint csak azt mutatja, hogy milyes sokoldalú ez az együttes.

* * *

09 Alphaville - Carry Your Flag

Egy régi kedvenc újra hallható átkeverve. A Dreamscapes CD 6-on hallhattuk. Most belehallgattam a régi változatba is és bizony az új sokkal jobb. Remélem a rádióadók is így gondolják. Annyi gagyi zene megy a rádiókba, ilyeneket miért nem játszanak?

* * *

10 Alphaville - Call Me Down

Itt nem jöttem rá és ezért kövezzetek meg hogy ki énekel. Akinek világos, az írja meg! De majd utána olvasok, csak igyekeztem úgy megírni ezt a lemezértékelést, hogy külső befolyásoló hatás, vélemény az albumon kívül ne érjen. A dalra visszakanyarodva, picit langyos és hiányolom belőle dinamikát, a refrén sem valami jó. A csilingelés is idegen benne számomra. Viszont nagyon jól indul a muzsika. Az 55. másodpercig... Az ott kezdődő talán refrén nem tetszik, meg az azt követő csilingelés sem. Aztán lehet idővel megszeretem. Csak furcsa. Olyan mintha Mariannak köze nem lenne hozzá.

* * *

11 Alphaville - Phantoms

Tipikus Alphaville-s. Van benne ének, ritmus, dallamvilág, ezzel is csak az a baj, - nem nekem - hogy a 80'-as évek világa ez és a mai kor nem biztos, hogy meg fogja rágni. Pedig sajnos haladni kell a korral a zenészeknek, az Alphaville képes rá, csak döntse el hogy modernebb akar lenni és be akar törni Lady Gaga és a többiek közé, vagy marad a saját világánál, ami nekem is tetszik. Szerintem célravezetőbb lenne valahogy a stílusnál maradva modern zenéket gyártani. Főleg 7 év után. Jöhetne egy új "Forever Young", ami megint mindent tarol! Persze nem biztos hogy ez a cél. (Ennek is utánaolvasok majd)

* * *

12 Alphaville - Miracle Healing

Régebbi muzsika ki tudja mikor íródott valójában. A Crazyshow CD2-n hallhattuk. Újrakeverve, gitárral és szintetizátor aláfestésekkel.
Én ezt is szeretem, de sokkal jobban örültem volna egy Moonboy-nak vagy Moongirl-nek. Ez is előkerült a poros fiókból, sebaj, talán majd jövőre (én kis naív (-: ) lesznek azok is. Ez a szám mivel régi, és aki akarta rongyosra hallgathatta eddig nekem nem ad semmi pluszt most, de ez egyáltalán nem negatív kritika.

* * *

13 Alphaville - I Die For You Today (Original Demo Version)

Na ezzel nem értek egyet, hogy DEMO-kat rakjunk egy albumra. Az embereknek nem kell félkész, vagy DEMO. Az embereknek az kell, amire az van írva, hogy "New".
Ráadásul ez mehetett volna a MAXI-ra is, Ehelyett meg egy másik szám a poros fiókból. A demo zenéket meg ingyen lehetne tölteni az együttes honlapjáról. Ez lehet csak az én véleményem.

* * *

14 Alphaville - Call Me (Original Demo Version)

Ugyanaz a véleményem, mint az előbbi szám esetében. Ráadásul ebből fenn van egy sokkal nívósabb verzió az albumon. A 7 év alatt lehetett volna mást is csinálni.
Lehetett volna egy olyan szám, ami teljesen improvizált, és úgy felvett. Vagy bármi. Vagy kísérleti zene egy teljesen új stílusban. Ennek nem sok értelmét látom.

* * *

15 Alphaville - Fallen Angel (Orchestral Demo Version)

LoL. 1984-ből! Ez a szám volt a Forever Young előtti szám az első albumukon. Bátor vállalkozás. Itt is csak az nem tetszik, hogy oda van biggyesztve hogy "DEMO" Minek? Ez eleve nem lehet demo, mert az már 25 éve elkészült. De nekem ez tetszik, jó lett. Jobb, mint az eredeti, mert az nagyon pattogós volt.
Ebbe meg benne van minden, amit abból hiányoltam az eredeti verzióból. ...anno 3 évesen (-: Na jó akkor még nem is tudtam mi az hogy Alphaville, Nekem akkor még csak egy szám volt:
"Fojámijá" ahogy akkor énekeltem, dúdoltam a Forever Young-ot...persze az sem 3 éves koromban történt. De biztos sokat szólt a rádióban és nagy hatást gyakorolt rám (-:.

* * *

16 Alphaville - Forever Young 2001 (Factory Mix)

Mint az eredeti albumon, A Fallen Angel után jön a Forever Young... vajon megismétlődik az akkori siker? Vajon ha akkor a Forever Young egy félrerakott dal lett volna és most került volna csak elő mi lenne most? Lehetne most akkora siker, mint akkor? Szerintem feleakkora sem lenne, nagyon elfordult a zenei barométer a pénz világába és az R&B meg a többiekről ne is beszéljek. Manapság már nem is az énektudás számít. Elég egy sikeres albumhoz egy jó manager, aki megvehet bárkit, aki jól néz ki, a hangot meg megveszi attól aki kevésbé szép, de jó a hangja. A kettőt összegyúrja, csilivili klip, cukormáz és egy albumon megkeresi amennyit nem szégyell.

Ez a dal jó zárásnak. Az Alphaville még mindig fiatal, lendületes!

TomHuan, Budapest, 2010, november 25,26
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Kisa



Csatlakozott: 2005.10.19. Szerda 9:17
Hozzászólások: 359
Tartózkodási hely: Üllö

HozzászólásElküldve: Vas. Nov. 28, 2010 6:56 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az "unhappy" számokba - 3 és 8 - érzek kellő energiát és tartalmat. Tartalmat még a lassú dalokba. (5 és 6). A lemez összeségében túlságosan populáris. "Nagy kaliberű" dal nincs a lemezen.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
vafe



Csatlakozott: 2004.10.07. Csütörtök 8:24
Hozzászólások: 1198
Tartózkodási hely: an Utopia

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 30, 2010 7:24 am    Hozzászólás témája: Re: Catching Rays On Giant (Deluxe Edition) lemezkritika Hozzászólás az előzmény idézésével

TomHuan írta:
Alphaville - Catching Rays On Giant (Deluxe Edition) lemezkritika
(…de ez csak egy ember véleménye…)



örömmel olvastalak. végre "új" emberkék is csatlakoznak...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
TomHuan



Csatlakozott: 2008.04.07. Hétfő 13:41
Hozzászólások: 14
Tartózkodási hely: Budapest & Pápa

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 30, 2010 11:42 am    Hozzászólás témája: Catching Rays On Giant Hozzászólás az előzmény idézésével

Tudja/érti valaki mit jelent a "Catching Rays On Giant" magyarul ?

Sugarak fogása az óriásról? Azaz az óriás ez esetben egy bolygó, ami a borítón is látható? Aki tudja, írjon
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
TomHuan



Csatlakozott: 2008.04.07. Hétfő 13:41
Hozzászólások: 14
Tartózkodási hely: Budapest & Pápa

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 30, 2010 11:46 am    Hozzászólás témája: Catching Rays On Giant Hozzászólás az előzmény idézésével

Catching Rays On Giant = Sugarak fogása az óriáson, hogy pontosítsam magam. De még így is elég értelmetlen.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
vafe



Csatlakozott: 2004.10.07. Csütörtök 8:24
Hozzászólások: 1198
Tartózkodási hely: an Utopia

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 30, 2010 3:39 pm    Hozzászólás témája: Re: Catching Rays On Giant Hozzászólás az előzmény idézésével

TomHuan írta:
Tudja/érti valaki mit jelent a "Catching Rays On Giant" magyarul ?

Sugarak fogása az óriásról? Azaz az óriás ez esetben egy bolygó, ami a borítón is látható? Aki tudja, írjon


ebből a hozzászólásból elég sok minden kiderül:
http://forum.alphaville.hu/viewtopic.php?p=3518#3518
Wink
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
TomHuan



Csatlakozott: 2008.04.07. Hétfő 13:41
Hozzászólások: 14
Tartózkodási hely: Budapest & Pápa

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 30, 2010 4:17 pm    Hozzászólás témája: Catching Rays On Giant Hozzászólás az előzmény idézésével

Fénysugarakat zsákmányolunk az óriáson!

Köszi kibogoztam
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
tompus



Csatlakozott: 2005.12.05. Hétfő 15:32
Hozzászólások: 635
Tartózkodási hely: Hungary

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 30, 2010 7:17 pm    Hozzászólás témája: Re: Catching Rays On Giant Hozzászólás az előzmény idézésével

TomHuan írta:
Fénysugarakat zsákmányolunk az óriáson!

Köszi kibogoztam


Szerintem inkább észrevesszük a fénysugarakat az óriáson.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
TomHuan



Csatlakozott: 2008.04.07. Hétfő 13:41
Hozzászólások: 14
Tartózkodási hely: Budapest & Pápa

HozzászólásElküldve: Csüt. Dec. 02, 2010 4:19 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Fene tudja elég virágnyelven van Shocked
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
vafe



Csatlakozott: 2004.10.07. Csütörtök 8:24
Hozzászólások: 1198
Tartózkodási hely: an Utopia

HozzászólásElküldve: Kedd. Máj. 29, 2012 7:50 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ilyet nem akar venni valaki? Shocked
http://www.ebay.de/itm/ALPHAVILLE-INTERVIEW-KLAUS-SCHULZE-PROMO-TAPE-/200768414462?pt=B%C3%BCcher_Unterhaltung_Music_CDs&hash=item2ebebae2fe
aztán elmondhatná miről van szó....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Albumok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
12 / 12 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Magyar fordítás © Andai Szilárd - Frissítette: Magyar phpBB közösség