|
www.alphaville.hu Hungarian Alphaville forum
|
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
vafe
Csatlakozott: 2004.10.07. Csütörtök 8:24 Hozzászólások: 1198 Tartózkodási hely: an Utopia
|
Elküldve: Szer. Okt. 13, 2004 10:03 am Hozzászólás témája: 20 év rajongói |
|
|
Kedves Barátom!
Akárhogy is nézzük, 20 év nagy idő. Pláne egy zenekar életében. Ha Te is részese voltál és vagy ennek a történetnek, itt a helyed! |
|
Vissza az elejére |
|
|
vafe
Csatlakozott: 2004.10.07. Csütörtök 8:24 Hozzászólások: 1198 Tartózkodási hely: an Utopia
|
Elküldve: Szer. Okt. 13, 2004 10:13 am Hozzászólás témája: |
|
|
Akkor kezdem én. 32 éves vagyok, 12 éves voltam, amikor 1984 nyarán hallottam a Sounds Like A Melody-t a rádióban. Egyből beleszerettem Gold hangjába és a szinti zenékbe. És ez még ma is így van, bár az utóbbi 1-2 évben valamelyest már alábbhagyott a rajongásom, ami valahol talán érthető is. Van egy gyönyörű kislányom, aki pont akkor született, amikor a Moongirl volt letölthető az Alpaville honlapjáról. Nincsenek véletlenek!
üdv. Fecó |
|
Vissza az elejére |
|
|
szabkrisz
Csatlakozott: 2004.10.07. Csütörtök 7:18 Hozzászólások: 13 Tartózkodási hely: Nyékládháza
|
Elküldve: Hétf. Okt. 18, 2004 3:26 pm Hozzászólás témája: Kriszta Nyékládházáról |
|
|
Kriszta vagyok. 1984-ben a Pulzus című TV műsorban láttam meg Marian Goldot, ahogy a Forever Youngot énekli egy antinukleáris fesztiválon. Még életemben nem volt rám semmi ekkora hatással mint az a hang és az a tekintet. A közönség soraiban többen Alphaville feliratú "táblát" tartottak a kezükben. Onnan láttam, hogy kit kell keresnem. sajnos azt a felvételt azóta sem láttam sehol, de örökre megmaradt bennem. Most 32 évesen 2 kis gyerekkel is ugyan így érzek. A lányommal voltam terhes, amikor a Lidóban életemben először végre élőben megláthattam. Debrecenben is ott voltam és most már egy koncertet sem fogok kihagyni. Boldog vagyok, hogy még zenél és énekel. Akár olvassa a szöveget, akár nem, még ha kicsikét meghízva is, de ő az és imádom! _________________ szabkrisz |
|
Vissza az elejére |
|
|
Szabi
Csatlakozott: 2004.10.05. Kedd 10:27 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Szeged
|
Elküldve: Vas. Nov. 07, 2004 1:46 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Halihó!
Szabi vagyok Szegedről!
Én abban az évben születtem, amikor a 2. AV album megjelent.
Az ALPHAVILLE zenéjét igazándiból kb. 3 éve fedeztem fel.
A debreceni volt az első koncert ahol láthattam Őket!
Azóta még jobban sikerült a zenéjükre hangolódnom és már nagyon várom az Új albumot!!! |
|
Vissza az elejére |
|
|
mercurygirl
Csatlakozott: 2004.11.10. Szerda 17:43 Hozzászólások: 282 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Szer. Nov. 10, 2004 5:51 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Én 24 éves vagyok. Kb. 10 éve hozott haza a bátyám egy Alphaville kazettát, de csak kb. 8 éve vagyok rajongó. A Salvation nagyon tetszett, a Petőfi Csarnokban a koncert az első sorból szenzációs volt! Azóta már az összes albumot imádom, különösen a Prostitute-ot. |
|
Vissza az elejére |
|
|
Maxi
Csatlakozott: 2005.01.14. Péntek 10:09 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
Elküldve: Pént. Jan. 14, 2005 10:16 am Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok, MAXI vagyok!
1984-óta imádom az Alphaville zenéjét. Eddig hat koncertjükre sikerült eljutnom. A kedvenc albumaim: Afternoons in Utopia és a CrazyShow.
Örülök, hogy ez a forum létrejött és remélem sokan fogjuk használni.
MAXI |
|
Vissza az elejére |
|
|
carol master
Csatlakozott: 2005.02.25. Péntek 23:12 Hozzászólások: 222 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Szomb. Feb. 26, 2005 8:54 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Helló!
Én Heni vagyok(35), és 1985 óta szeretem az Alphaville zenéjét. Van egy öcsém, Béla (33), aki szintén azóta rajongó. Így együtt terrorizáltuk a szülőket...
Az összes magyarországi koncerten kint voltunk. Nekem nincs kedvenc lemezem (illetve az összes az:), de minden lemezről, van egy-két szám, amit jobban szeretek. |
|
Vissza az elejére |
|
|
balrakúda
|
Elküldve: Csüt. Aug. 25, 2005 2:00 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Na jó, beszállok. Nem szoktam általában, de az Alphaville esetében azért mégis. Tehát szintén Szabi, csak nem Szegedről. 30 évesen két gyermek összejött, mert az jó dolog. Az Alphaville a kezdetektől nagyon-nagyon, most meg még jobban. A koncertekkel soha nem volt szerencsém, csak a 1997-es PECSA-belin voltam, az atom volt, a többit buktam. Szegedre reményeim szerint megyek, ha meggyógyulnak a gyerekek, akik persze megint időben robbantak le. Szerintem engem akarnak szivatni. Nade az Opium Den, az About a Heart, a Voyager a legnagyobb. |
|
Vissza az elejére |
|
|
Mari Edina
Csatlakozott: 2005.08.28. Vasárnap 22:08 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Szeged
|
Elküldve: Vas. Aug. 28, 2005 10:33 pm Hozzászólás témája: bemutatkozás |
|
|
Sziasztok,
Én M.E. vagyok, (old) new waver, amibe az Alphaville is belefér, szóval az Ultravox, Duran Duran stb. mellett őket is imádtam a 80as években és azóta. Tegnap ott voltunk a SZIN-en, az 1. sorból néztük végig a koncertjüket és teljesen feltámadtak régi érzéseim. Kedvenc számaim: Summer in Berlin, Seeds(ez nincs meg vkinek véletlenül, mert csak egy régi kazin van nekem meg),Sounds like...,ÉS ami a legfontosabb: a tegnapi koncerten Marian a sok ismert szám után egy újat énekelt, amit vhogy így mutatott be:'and one from the new album... :...my blood (?)'- szóval nem teljesen értettem a szám címét, kissé torz volt minden az 1. sorból. Nem tudtok erről a számról vmit, mert nagyon tetszett és sehol nem találok a nyomára...?? |
|
Vissza az elejére |
|
|
alphadreamer
Csatlakozott: 2005.08.25. Csütörtök 9:58 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Gödöllö
|
Elküldve: Hétf. Aug. 29, 2005 12:49 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Bérces Zsuzsi vagyok és 10 éve, mióta elkezdett érdekelni a zene, azóta rajongok az Alphaville-ért. Bátyámnak volt meg a legelső Forever Young album, akkor már CD-n. Kint dolgozott Németországban és onnan sokminden ilyen jó zenét hozott. Többek közt később az Afternoons in Utopia-t és a Breathtaking Blue-t. Ő sajons kinőtte ezt a rajongást én viszont egyre csak beleesek az Alphaville-be. Úgy érzem ez a szerelem örök marad
Sajnos nincs meg minden album, de hál'istennek sokat be tudtam szerezni és így én is büszkélkedhetek egy kisebb gyűjteménnyel. A kedvencem a Prostitute album, de imádom mindegyiket. Egyik nagy kedvenc, amit énekelni is szoktam (még nyilvánosság előtt is), a Still falls the rain című gyönyörűség!
Na puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zsu _________________ Here is the new from my little hideaway... |
|
Vissza az elejére |
|
|
mercurygirl
Csatlakozott: 2004.11.10. Szerda 17:43 Hozzászólások: 282 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Kedd. Aug. 30, 2005 7:31 am Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves ME!
Az új album még nem jelent meg, nem csoda, ha még nem akadtál a nyomára. Őszre ígérte Marian... |
|
Vissza az elejére |
|
|
carol master
Csatlakozott: 2005.02.25. Péntek 23:12 Hozzászólások: 222 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Kedd. Okt. 11, 2005 9:41 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves új tagok, ha már beregisztráltok ide, egy-két hozzászólást is meg lehet ejteni...
Akárkit nézek meg, a hozzászólása 0...
Persze nem kötelező a barátkozás. |
|
Vissza az elejére |
|
|
Csaba
Csatlakozott: 2004.10.07. Csütörtök 12:12 Hozzászólások: 47 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Pént. Okt. 14, 2005 11:53 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Igazad van Carol, hol vannak az emberek (mahamat is beleértve) ?? |
|
Vissza az elejére |
|
|
Csaba
Csatlakozott: 2004.10.07. Csütörtök 12:12 Hozzászólások: 47 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Pént. Okt. 14, 2005 11:55 pm Hozzászólás témája: |
|
|
alphadreamer írta: |
Sziasztok!
Bérces Zsuzsi vagyok és 10 éve, mióta elkezdett érdekelni a zene, azóta rajongok az Alphaville-ért. Bátyámnak volt meg a legelső Forever Young album, akkor már CD-n. Kint dolgozott Németországban és onnan sokminden ilyen jó zenét hozott. Többek közt később az Afternoons in Utopia-t és a Breathtaking Blue-t. Ő sajons kinőtte ezt a rajongást én viszont egyre csak beleesek az Alphaville-be. Úgy érzem ez a szerelem örök marad
Sajnos nincs meg minden album, de hál'istennek sokat be tudtam szerezni és így én is büszkélkedhetek egy kisebb gyűjteménnyel. A kedvencem a Prostitute album, de imádom mindegyiket. Egyik nagy kedvenc, amit énekelni is szoktam (még nyilvánosság előtt is), a Still falls the rain című gyönyörűség!
Na puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zsu |
ó kis nótát választottál nyilvánosság előtti énekléshez... és egyben nem könnyűt! Gratulálok..! |
|
Vissza az elejére |
|
|
alphaman
Csatlakozott: 2005.10.25. Kedd 13:29 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Györ
|
Elküldve: Pént. Okt. 28, 2005 1:06 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Én 33 éves vagyok. Én már elég korán szerettem az AV. Számomra a FY etalon album. Aki nem ismeri a korai AV, az nem ismeri őket. Nekem nagyon tetszik az, amit a kétfajta 3-as felállás összehozott. Nagyon sajnálom, h. Frank kiszállt az elején, mert volt a dallamban valami elegáns. Igaz, hogy preciz és tiszta (mondhatni németes, de ebben az értelemben a német jelző mindenképp jó), de közben valami játékos, és dallamilag volt benne némi kiszámíthatatlanul újszerű (főleg az instrumentális szólókban). Igazából nem is tudom meghatározni, mert a jelzők itt kevesek. Mindenesetre egy egységes, vegytiszta, ahogy egy barátom mondta "egy tömbből kifaragott" album. Ricky már nem ilyen "katonás", de ott meg pont ez a hajlékonyság hozott újat. Ez után nálam kis szünet jött, nem is követtem annyira a munkájukat. Aztán számomra a TBB hozza vissza kicsit az első lemez "németes tisztaságát", a Prostitute pedig az ötletek és hangzásvilág korábban nem tapasztalt változatossága. A reneszánszát nálam az 1999-es győri koncerttől éli. A CS számomra azért kakukktojás, mert az már nem igazán AV. Az AV számomra több, mint M.Gold szólóprodukciója. A lényeg, hogy én ezeket a korábbi lemezeket szívesebben hallgatom, mint a CS-t. De persze ebben van némi nosztalgikus érzés is a '80-as évek irányában. |
|
Vissza az elejére |
|
|
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|